Οδηγός Σπουδών για τους μαθητές του ΓυμνασίoυΒρίσκεσαι στο δρόμο των εκπαιδευτικών επιλογών για το Λύκειο. Για να διαμορφώσεις το πρόγραμμα φοίτησής σου θα πρέπει να επιλέξεις εκείνο το πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες σε συνδυασμό με τους προσωπικούς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς σου στόχους.

Οι επιλογές σου θα πρέπει να συμβαδίζουν με τα απαραίτητα κριτήρια εισδοχής των κλάδων σπουδών, στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου, της Ελλάδας, καθώς κι άλλων κρατών του εξωτερικού, και τους οποίους θα ήθελες να ακολουθήσεις μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής σου στη Μέση Εκπαίδευση.

Με βάση το σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών στο Λύκειο κάθε μαθητής καλείται να επιλέξει Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού (ΟΜΠ) στην Α’ τάξη και ακολούθως, στην Β’ και Γ’ τάξη, την Κατεύθυνση Μαθημάτων η οποία αντιστοιχεί στην ΟΜΠ της επιλογής του. Το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί δείχνει την πορεία που μπορεί να ακολουθήσεις ανάλογα με την επιλογή που θα κάνεις.

Τα μαθήματα Κοινού Κορμού για την Α' Λυκείου είναι:

Επέλεξε τα μαθήματα προσανατολισμού που σε ενδιαφέρουν, από τα πιο κάτω, για να δεις σε ποια Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού (ΟΜΠ) οδηγούν: